İzleyiciler

Hürriyet Gündem

28 Ağustos 2012 Salı

Rota: Olimpos!



Merhabaaa!

Olimpos'a hiç yolunuz düştü mü? Düştüyse zaten Olimpos der demez ne demek istediğimi anlamışsınızdır, başka söze de gerek yok değil mi? 
Peki, siz gitmeyenler, gidemeyenler için bir post hazırlayıp Antalya'da saklı cennetimizi, kafamız attığında kaçtığımız durağımızı anlaticam size. Buyrun: 



Olimpos dediğimiz yeryüzü cenneti, Antalya'nın yaklaşık 85 km batısında kalıyor. Helenistik Dönem'de kurulmuş bir liman kenti..Doğal sit alanı olarak korumaya alınmıştır. (bütün kirli oyunlara rağmen!!) Bir derenin (Akçay Deresi) masmavi sulara kavuştuğu bir vadi içinde kuruludur Olimpos.. Denize girmek için bir sit alanının içinden 1,5 km geçerek ulaşırsınız.. Tarihin içinden geçer, maviliğe kavuşursunuz. Geceleri de caretta carettaların evidir Olimpos sahili..Yaz aylarında caretta carettalar yumurtalarını bırakmak için Olimpos-Çıralı sahiline gelirler. Bundan dolayı sahilde ateş yakmak yasaktır. 

Konaklama alternatiflerine gelince. Aslında alternatif demek ne derece doğru bilmiyorum:) tek alternatifiniz gayet mantıklı fiyatlara konaklayacağınız ağaç evler, bungalowlar, ki bu da en güzeli. Sit alanı içinde olduğu için yapılaşmaya izin yok, ne güzel! Bu yüzden genellikle üniversite öğrencilerinin ve backpacking'cilerin (sırt çantasıyla tatil yapanların) uğrak yeridir Olimpos..
 
Beş yıldız konforu arayanlar, ay ben stilettolarım olmadan asla sokağa çıkmam, ay manikürüm pedikürüm diyen kokoş ablalarımızdansanız lütfen gelmeyin :) Ha gelecekseniz de tabularınızı yıkın, çünkü hayatınızın en doğal tatilini geçireceksiniz. Kargaşadan, parayla satın alınan lüksten uzak lüplüküs anlar :))

Olimpos'taki 'pansiyonlar'ın hemen hemen hepsi ağaç evlerden oluşuyor, ağaçların tepesinden bungalowlar da var, ayağınızın yere basacağı evler de. Gayet mütevazi, sakin, herkesin kafasına göre takılıp kimseyi rahatsız etmediği, etmeye çalışanlara asla müsaade edilmediği ve nazikçe sınır dışına çıkartılan :) bir yer Olimpos.. 

Buranın en ünlü yeri neresi peki derseniz, hiç şüphesiz Kadir'in Ağaç Evleri derim... Feci bir yangından, konaklayanlarla ortak bir şekilde tam anlamıyla küllerinden yeniden doğmuş harika bir pansiyon. Yangından sonra konaklayanlarla birlikte restore edilmiş, evlere de konaklayanlar ismini vermiş diye duymuştum. Evleri ve Öküz Bar'ıyla bir kere geleni müdavimi yapan sihirli yer :)

Kadir'in Ağaç Evleri hakkında detaylı bilgi için: tık tık

Bunun yanı sıra bir sürü bir sürü güzel işletme var Olimpos'ta. İşte bazılarıın linkleri: 

 Şaban Tree Houses 

Türkmen Tree Houses

Korsan Pansiyon  



Olimpos'u bir de gitmeden görelim derseniz buyrun benim görsellerime:














 Haydi bakalım, küçük bir sırt çantası hazırlayıp düşelim yollara :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder